69 / 100

Hörapparatsbatterier

Oavsett om du skaffat hörapparat nyligen eller haft det i många år kan det där med att få tag på rätt sorts batterier kännas lite besvärligt ibland. Vi på Udéns är specialister på batterier till hörapparater, hörselhjälpmedel och tillbehör till hörapparater. Hos oss kan du köpa de batterier du behöver och få dem levererade direkt hem till brevlådan. Vi har alla standardbatterier så det spelar ingen roll om din hörapparat är en Phonak, Signia, Oticon eller något annat fabrikat.

Olika hörapparater men samma batteristandard

Det finns många olika fabrikat och modeller av hörapparater och nya utvecklas och upphandlas av regionerna vartefter. Den modell du har ska vara utprovad av en utbildad audionom på hörcentralen i din region. Det finns också privata företag som säljer hörapparater, då räknas den som en konsumentprodukt och priset är helt annat än om du får den via den offentliga vården. Oavsett vilket fabrikat du har så kan du använda våra högklassiga hörapparatsbatterier som finns i alla vanliga standardstorlekar. För att det ska bli lättare att komma ihåg vilken storlek du använder finns också tydliga färgmarkeringar som är lätta att komma ihåg.

  • Våra batterier från Duracell har en lättöppnad förpackning och dessutom extra lång flik vilket gör dem väldigt enkla att hantera även för den som kanske har svårt med små pilliga saker. Dessa kvicksilverfria batterier finns i fyra standardstorlekar och de är naturligtvis kvicksilverfria och säljs i kartor med sex batterier i varje.
Duracell
Duracell
  • Vi för även batterier från Oticon som är en av världens största hörapparattillverkare. Dessa batterier har ett väldigt attraktivt pris per förpackning om sex batterier och de finns i alla vanliga standardstorlekar.
oticon
Oticon
  • För dig som har höga krav på driftssäkerhet och kvalitet rekommenderar vi Rayovac batterier som håller mycket hög kvalitet. Dessa batterier går att köpa i kartor om sex eller tolv batterier, väljer du den större kartan blir det något lägre pris per batteri.
rayovac
Rayovac
  • Vårt lågprisalternativ kommer från Zenipoweroch även de finns i samtliga standardstorlekar med tydliga färgmarkeringar och förpackningar om sex batterier per karta.
zenipower
zenipower

Hörbatterityper och färg

(Alla fabrikat använder samma färgmarkering på sina standardbatterier)

  • 10 – Gul
  • 13 – Orange
  • 312 – Brun
  • 675 – Blå

Batterierna är vanligtvis förpackade på kartor där du trycker ut ett batteri i taget. På varje batteri sitter ofta en liten pappersflik som förhindrar att batterierna aktiveras. När du tar bort denna flik börjar batteriet att leverera ström.

Tips vid köp av hörapparatsbatterier

Du kanske fick med någon förpackning batterier från mottagningen och många tror att det är bara det märket som fungerar, men så är det som tur är inte. Det som är viktigt är först och främst att storleken och styrkan på batteriet blir rätt. Ju större hörselnedsättning du har, desto kraftfullare hörapparat och mer förstärkning behövs. Detta påverkar förstås vilka batterier som behövs.

Hur länge räcker batteriet

Om du vistas i mycket bullriga miljöer behöver din hörapparat hantera mer ljud och då drar det också mer batteri liksom om du utnyttjar olika specialfunktioner, Bluetooth eller streamingtjänster. Det går därför aldrig att säga hur länge ett visst batteri fungerar för just dig och det kan också variera över tid beroende vad du gör och hur du använder din hörapparat vid olika tillfällen. Grundtipset är därför att alltid se till att du har batterier tillgängliga, kanske i fickan eller handväskan och att det alltid är klokt att ta med flera extra batterier om du ska resa bort. Ta med hela kartor, aldrig lösa batterier.

Knep för bättre driftstid

Det finns ett litet knep för att förbättra driftstiden på den vanligaste typen av batterier, alltså zink-luftbatterier. Dessa batterier har små hål på ovansidan och när den lilla klisterremsan tas bort kommer luft in i batteriet och aktiverar det. Genom att vänta någon minut innan du sätter in batteriet i din hörapparat förbättras ofta driftstiden märkbart.

Det går inte att sätta tillbaka klisterremsan för att spara batteritid utan är den borttagen så kommer batteriet att laddas ur vare sig du använder din hörapparat eller inte. Har du nyligen fått hörapparat kanske du tycker det känns bäst att bara använda den “när den behövs” eftersom det kan kännas besvärligt med alla nya ljud som plötsligt blivit så starka. Gör du så kommer du inte att få så bra nytta av din hörapparat som du kan få om du använder den hela tiden och ger hjärnan en chans att vänja sig vid de nya, förstärkta ljuden. Välj hellre en lite lägre volym totalt sett i början om du blir för trött i huvudet av alla småljud.

Köpa och förvara batterier

För många är det viktigt att det är lätt att få tag på batterier och beställer du från oss på Udéns kommer det nya batterier direkt i brevlådan. Det är bara att göra en beställning när du öppnat den sista kartan. Har du två hörapparater går det åt en del batterier så det kan vara bekvämt att beställa flera kartor åt gången. Visserligen är nya fräscha batterier bäst, men hörbatterier håller ändå ganska länge om du förvarar dem torrt. De ska absolut inte ligga i kylskåpet och badrumsskåpet är inte heller någon bra plats eftersom det kan vara fuktigt där.

Batteritestare

Är du osäker på om dina batterier är bra kan du använda vår praktiska batteritestare om enkelt visar hur mycket som finns kvar.

Köp dina hörbatterier från Udéns, vi är specialister

Udéns tillhandahåller högklassiga batterier till din hörapparat oavsett märke. Hög kvalitet och bra pris, snabb leverans till din brevlåda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.