68 / 100

Vaxfilter till hörapparat

Bär du hörapparat och behöver vaxfilter av hög kvalitet för att förlänga dess livslängd? Då hittar du ett brett utbud av sådana filter hos Udens.se. Oavsett vilken typ av hörapparat eller märke du bär du har kan köpa filter av god kvalitet till ett bra pris hos oss.

Olika typer av vaxfilter

Idag finns ett brett utbud av hörapparater av olika märken, något som kan ställa till problem när det är dags att byta ut filtret. För att kunna avgöra vilket vaxfilter just du behöver är det bra om du först fastställer vilken typ av hörhjälp du bär.

Idag finns främst två typer av apparater. Det finns en variant som placeras bakom örat och har en slang som går in i hörselgången. Detta är en så kallad RIC eller RITE-apparat. Det finns också en modell som sitter direkt inuti hörselgången. Denna modell kallas I-ÖRAT.

När du vet vilken typ av apparat du har är det dags att ta reda på vilket märke den är av. När du även har fastställt vilket märke du har på din apparat blir det mycket enklare att köpa rätt typ av vaxfilter. I vår shop står det tydligt angivet vilket filter som passar till vilken typ av hörapparat så att du enkelt kan köpa hem rätt modell. Vi ser naturligtvis sedan till att skicka dina produkter till dig så fort som möjligt.

Så byter du vaxfilter i din hörapparat

Att byta vaxfilter i din hörapparat är viktigt eftersom det förlänger dess livslängd och gör att du slipper betala för dyra reparationer. Skulle du slarva med att byta filtret kan det också hända att apparaten fungerar sämre och din förmåga att höra minskar.

Att byta själva filtret är inte svårt, om än lite pilligt. Vaxfiltret sitter placerat längst ut på slangen på hörapparaten. För att skydda örat sitter sedan en så kallad Dome som en hatt ovanpå det. Det gäller för både RIC-, RITE- och I-ÖRATapparater.

När det är dags att byta filtret är det bara att avlägsna det gamla filtret med hjälp av det medföljande verktyget. Du använder sedan samma verktyg och skjuter det nya filtret på plats. Glöm sedan inte att sätta din Dome på plats innan du placerar hörapparaten i örat igen.

Hur ofta du behöver byta ditt vaxfilter är individuellt eftersom olika människor producerar olika mycket vax. Vissa kan med andra ord behöva byta någon gång i veckan medan andra kan vänta med bytet i månader. Det kan därför vara bra att kontrollera ditt vaxfilter med jämna mellanrum. Ett tecken på att det är dags att byta ut filtret är att det är fyllt med vax och i värsta fall helt igensatt. Är filtret blockerat kommer du också att märka att funktionen på ditt hörhjälpmedel blir sämre. Du kan också byta ditt vaxfilter i samband med att din dome ska bytas ut. Denna är det rekommenderat att du byter minst var tredje månad. Skulle det gå längre tid än så och ditt filter fortfarande inte är speciellt smutsigt är det ändå bra att byta ut det eftersom det även blir sämre på att isolera från fukt med tiden. Fukt är ju som bekant svårare att se med blotta ögat än vad vax är. Risken finns alltså att din hörapparat fuktskadas utan att du märker det, därför är regelbundna byten bra.

Med tiden lär man sig också hur den egna kroppen fungerar och vet när det är dags att byta filter. Tycker du att det är svårt att komma ihåg att göra bytet kan det vara bra att ha ett fast datum eller en veckodag på vilken du alltid byter ut ditt filter.

Vaxfilter i vårt sortiment

I vårt sortiment hittar du ett brett urval av vaxfilter till din hörapparat oavsett om du bär en RIC-, RITE- eller I-ÖRATmodell. Vi är också stolta över att ha vaxfilter till många olika märken av hörapparater i vårt utbud. Här hittar du till exempel filter till modeller som Signia, Siemens, Sivantos och Rexton samt Phonak och Oticon, bara för att nämna några.

Vi har även filter behandlade med speciell nanoteknik, en innovation som gör det svårare för vax och fukt att ta sig in i hörapparaten. Denna typ av filter passar till de flesta modeller av hörapparater som finns på marknaden.

Vi vill naturligtvis att det ska gå enkelt och snabbt för dig att få tag på de tillbehör du behöver till din hörapparat, därför ser vi till att ha riktigt bra priser och snabba frakter.

Därför är det viktigt att byta vaxfilter i sin hörapparat

Visste du att regelbundet byte av vaxfilter kan förlänga livet på din hörapparat mycket? I våra öron bildas som bekant både vax och fukt. När detta tar sig in i hörapparaten kan dess funktion bli sämre. Det kan till och med hända att hörapparaten går sönder och måste bytas ut eller repareras om du slarvar med att byta ut filtret. Om du som bär apparaten istället är noga med att regelbundet byta ut filtret så minskar risken för att det sker avsevärt.

Skulle du upptäcka att din hörapparat inte fungerar lika bra som den tidigare gjorde så kan det mycket väl bero på att det är vaxfiltret som är igensatt med fukt. Ta därför som vana att kontrollera ditt filter regelbundet, speciellt om du upplever en sämre funktion. Hos oss på Udens.se hittar du allt du kan tänkas behöva för att ta hand om din hörapparat på bästa sätt. Förutom vaxfilter har vi tillbehör som till exempel batterier, ljudslangar och domer till en mängd olika hörapparater.

Här finns vaxfilter av hög kvalitet till din hörapparat

Söker du vaxfilter? Vänd dig då till Udens.se. Här finns filter av riktigt hög kvalitet till bra pris. Vi har även ett brett utbud av andra tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.