76 / 100

Top 5 bästa tips på hörapparatsbatterier

Har du tagit tag i dina hörselproblem och nyligen skaffat hörapparat så har du förhoppningsvis fått en hel del information från mottagningen om hur den ska skötas och hanteras. Det är dock mycket nytt att ta till sig, förutom alla nya ljud som dina nya hörselhjälpmedel ger dig. I samtliga regioner i Sverige gäller att hörselvård och hörapparater fås genom den offentliga vården, det förekommer en del avgifter, lite olika i olika regioner, men det finns naturligtvis inga skäl att betala fantasipriser på många tusenlappar för en apparat om den främst ska användas för att kompensera din hörselnedsättning. Det finns inte heller någon som helst anledning att betala fantasipriser för batterierna som behövs för att den ska fungera. En del apparater har laddningsbara batterier, men det vanligaste är fortfarande knappcellsbatterier som finns i olika storlekar och fabrikat.

Mottagningens rekommendationer

Din hörselmottagning har förmodligen skickat med dig någon förpackning med batterier som du kan börja med. Det är säkert jättebra batterier, men är de svåra att få tag på eller ovanligt dyra så finns det inget som hindrar att du provar andra fabrikat av samma typ. Det finns ett antal stora välkända märken och här kommer en presentation av de fem största som samtliga håller mycket hög kvalitet. Alla kan beställas från Udens.se

Rayovac

Rayovac har varit över 100 år i batteribranschen och deras produkter utvecklas hela tiden. Rayovac hörapparatsbatterier har mycket hög kapacitet med långa driftstider och det går dessutom att lagra dem förhållandevis länge utan att de tappar i kapacitet. Batterierna finns i alla standardstorlekar och levereras i förpackningar om antingen sex eller tolv batterier. Varje batteri har en klisterremsa med tydlig färgmarkering som indikerar batteriets styrka.

Vid köp av 12-pack (oavsett typ av batteri) är priset 69 kr/fp och köper du fler kartor blir det ännu billigare.

Rayovac

Duracell

Duracell grundades redan på 1940-talet och har blivit välkänt för sin reklam med kaninen som aldrig stannar. Dessa batterier har lång och säker driftstid och finns i alla olika standardstorlekar. De har en extra lång flik på sina batterier, så kallad “easy tab” som gör att det blir mycket enklare att hantera batteribyten, bara lyft ut batteriet genom att hålla i fliken, placera batteriet i hörapparaten och dra först därefter bort fliken så batteriet aktiveras. Batterierna säljs i lättöppnad förpackning med sex batterier i varje och varje förpackning kostar 60 kr. Köper du fler än fem förpackningar samtidigt får du mängdrabatt.

Duracell

PowerOne

Dessa batterier är ett säkert val för dig som har cochleaimplantat eftersom då krävs det extra mycket styrka av batterierna i ljudprocessorn. Det går åt mycket batterier för den som har implantat, väldigt mycket mer än med vanliga hörapparater så priset är verkligen något att ta med i beräkningen och som storförbrukare kostar det bara 54 kronor per förpackning om du köper tio kartor samtidigt. Det går också att prenumerera så du aldrig riskerar att vara utan.

PowerOne

Oticon

Oticon är kanske mest känt som tillverkare av hörapparater, det är inte lika många som känner till att de även tillverkar hörbatterier av hög kvalitet som kan användas i olika sorters hörapparater. Precis som övriga tillverkare är det kvicksilverfria batterier som erbjuds i de olika standardstorlekarna och med de vanliga färgmarkeringarna på fliken. Dessa batterier har ett mycket bra pris, endast 55 kronor per förpackning med sex batterier.

Oticon
Oticon

Zenipower

Med tanke på deras över 30 års erfarenhet av specialisering på hörapparatsbatterier är det naturligtvis ett mycket bra val att köpa detta märke. Att priset dessutom är låga 45 kronor per förpackning gör Zenipower till ett smart val för den som vill spara pengar. Bra driftstid och hög kvalitet till ett väldigt attraktivt pris.

Zenipower

Hur länge räcker batteriet

Det här är en fråga som är nästan lika svår att svara på som “hur långt är ett snöre”. Hur länge ett hörbatteri räcker beror på väldigt många olika saker så det går inte att ge ett enkelt svar. Vilken hörapparat du har och vilka inställningar du använder påverkar en hel del, brukar du strömma från din mobil drar det extra ström från batteriet också. Vistas du i mycket bullrig miljö kan det ställa större krav på din hörapparat och då går det också åt mer batterikraft. Ett tips är att alltid ha med extrabatterier för säkerhets skull. Förvara batterierna i förpackningen tills de ska användas, de ska förvaras torrt och i rumstemperatur för att hålla bäst. Det finns också ett litet trick för att få dem att räcka extra länge när de väl sitter i hörapparaten

Ta bort fliken och vänta

Alla batterier har någon form av flik som ska tas bort för att batteriet ska aktiveras. Om du väntar någon minut efter att du tagit bort fliken kommer batteriet att räcka lite längre än om du direkt sätter igång din hörapparat. Kanske går det inte alltid att vänta, men om det går så är det ett tips som fungerar bra för de allra flesta. Är du osäker på hur mycket kraft som finns kvar i ett batteri finns det en batteritestare hos Udens som snabbt talar om den saken för dig.

Snåla inte med batterierna

Prova våra bästa batterier och jämför vad som fungerar bäst för just dig. Det är ju viktigt att du kan höra så bra som möjligt och förstås så länge som möjligt innan du måste byta batteriet. Vet du att du ska iväg på något viktigt möte så varför inte byta innan du åker? Då vet du att det inte blir nödvändigt med batteribyte i något olämpligt ögonblick. Frestas inte heller att bara använda apparaterna när du tycker det behövs, det är minst lika viktigt att använda dem när du är ensam, så du vänjer dig vid alla småljud från kläder som prasslar och klockor som tickar, sådant som du kanske inte hört på länge innan du fick din nya hörapparat.

De bästa hörbatterierna med hög kvalitet och bra driftstid

Hos Udens.se finns alla de fem bästa märkena av hörbatterier. Oavsett vilken hörapparat du har kan du här hitta rätt batterier till rätt pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.